Днес, решихме да Ви запознаем отблизо с нашия
КАШКАВАЛ от краве мляко "ВЪЛЧЕВ"!
А какъв по-добър начин за опознаване, от хапването ;)
Предлагаме Ви една бърза и изключително вкусна рецепта за
КАШКАВАЛ НА ФУРНА В ГЮВЕЧЕ:
ПРОДУКТИ
(за 4 бр.)
500 г кашкавал ВЪЛЧЕВ
50 г краве масло ВЪЛЧЕВ
4 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
5 с.л. брашно
сол, черен пипер и чубрица на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Кашкавалът се настъргва на едро ренде. Брашното се разбърква с част от млякото. Добавят се яйцата и всичко се разбива леко с тел.
Тази смес се добавя към настъргания кашкавал. Долива се останалото мляко, като се внимава сместа да не стане прекалено течна.
Прибавят се подправките.
Дъното и стените на гювечетата се намазват с половината от маслото. Сместа се разпределя равномерно в съдовете.
Отгоре се поставят парченца от останалото масло.
Гювечетата се поставят в студена фурна и се пекат на умерена температура до пълна готовност.
Първоначално се слагат с капачетата, а накрая се махат, за да може кашкавалът да хване приятен загар.
След като се запекат достатъчно, може да проверим дали са готови с дървен шиш, като прободем сместа - ако не изтича нищо, значи гювечето е готово.
Приготвя се много лесно, а резултатът е изключително вкусен!
Да Ви е сладко!
(източник: www.24chasa.bg)
Мар262015
Освен че, с краве масло се приготвят много ястия и сладкиши, то се консумира и в натурално сурово състояние.Мар182015
В забързаното ежедневие, често ни се налага да приготвим за семейството си лесна, но вкусна и здравословна храна!Фев232015
Деликатесни и ароматни те са чудесна добавка към вашата ежедневна закуска, обяд, а защо не и вечеря!